Sunset Jazz Club Girona

 

Setembre, octubre i novembre 2023

Sunset Jazz Club C/ Jaume Pons i Martí, 12

17004 Girona

informació i reserves: sunsetgirona@gmail.com

dissabte 30 setembre a les 22.00 h  ·  33è festival L'Hora del Jazz

ALFONS BERTRAN TRIO

presentació de BabelaMartí Serra saxo tenor i soprano

Roger Mas piano

Alfons Bertran bateria

Influenciat per músics com Paul Motian, Marylin Crispell o  Keith Jarrett, del jazz europeu contemporani i d'avantguarda, així com del gospel, swing i la música clàssica contemporània, Babela, el nou treball del bateria i compositor Alfons Bertran, és un homenatge a la seva mare. Per teixir les seves inquietuds sonores, Bertran compta amb la complicitat de dos músics imprescindibles de l'escena catalana com són Martí Serra i Roger Mas.

entrades: socis 8 euros / no socis 12 euros

dissabte 7 octubre a les 22.00 h

LAURENT COQ TRIO

JazzLaurent Coq piano

Yoni Zelnik contrabaix

Fred Pasqua bateria

Laurent Coq ha estat molt actiu a banda i banda de l'Altàntic durant els últims vint-i-cinc anys. Des de la seva primera estada a Nova York el 1994 fins als anys fructífers que va passar com a resident del 2000 al 2005, ha col·laborat amb algunes de les principals figures del jazz modern com Miguel Zenón, Walter Smith III, Julien Lourau o Johnathan Blake. Establert a París, continua la seva prolífica carrera i inaugurarem la temporada amb el seu trio, presentant el nou repertori que han enregistrat durant l'estiu.

entrades: socis 12 euros / no socis 18 euros

dissabte 14 octubre a les 22.00 h

MEL MUÑIZ &

CHINO SWINGSLIDE
Mel Muñiz veu

Chino Singslide guitarra i veu

Comparteixen l'amor per la música d'arrel, el Swing, el Blues, el Jazz, el Bolero, el Vals, aquesta música per a cors sensibles que transcendeix fronteres, la mateixa que ha donat a llum a tota la música del segle XX. Aquest duo destaca pel treball d'harmonies vocals, sent ambdós crooners, cantants

solistes amb timbres de veu notales, i amb una gran destresa en la seva forma d'interpretació.

entrades: socis 10 euros / no socis 15 euros

diumenge 15 octubre a les 20.00 h

MODERN JAZZ TRIO feat. JERRY BERGONZI

Cicle llegendes del JazzJerry Bergonzi saxo

Carl Winther piano

Johnny Åman contrabaix

Anders Mogensen bateria

El llegendari saxofonista nord-americà Jerry Bergonzi es va presentar per primera vegada al Sunset fa sis anys, i el seu retorn al nostre escenari fa un any, no va ser possible per motius de salut. Ara, plenament recuperat i novament amb una agenda internacional de concerts ben atapeïda, tindrem una nova oportunitat per escoltar un dels saxofonistes més influents dels darrers cinquanta anys. Un luxe la seva visita a Girona, amb el suport del Modern Jazz Trio. Concert trepidant assegurat!

entrades: socis 18 euros / no socis 25 euros

dissabte 21 octubre a les 22.00 h

TONY TIXIER TRIO

JazzTony Tixier piano

Ameen Saleem contrabaix

Jonathan Pinson bateria

Tony Tixier està considerat per la revista Downbeat com un dels pianistes més brillants de la seva generació. Artista de talla internacional, ha actuat a l'Apollo Theatre, Ronnie Scotts, o La Villette, amb músics importants, d'Andrea Bocelli o Alpha Blondy, a Gregory Porter, Wallace Roney, Christian Scott, Seamus Blake o Jon Batiste. Pel seu debut al Sunset ens presentarà un trio de categoria amb dues figures, com són Ameen Saleem i Jonathan Pinson.

entrades: socis 12 euros / no socis 18 euros

diumenge 22 octubre a les 20.00 h

DENA DeROSE TRIO

JazzDena DeRose piano i veu

Ignasi González contrabaix

Jo Krause bateria

Dena DeRose és una artista superlativa posseïdora de l'embruix necessari per tocar, cantar i transmetre un swing ultra contagiós. Els seus concerts són sempre impactants per la seva capacitat de transmetre la seva passió per la música que defensa, sempre entusiasmant el respectable des de la seva personal revisió del jazz més clàssic i elegant. Una de les nostres preferides!

entrades: socis 12 euros / no socis 18 euros

dissabte 28 octubre a les 22.00 h  ·  12è festival Jazz & Fires

VINNIE SPERRAZZA /

MICHAEL FORMANEK /

BILL McHENRY

JazzBill McHenry saxo tenor

Michael Formanek contrabaix

Vinnie Sperrazza bateria

Vinnie Sperrazza és un dels artistes més destacats de l'escena avantguardista novaiorquesa, i descendent d'un dels bateries més influents de la ciutat dels gratacels. Des de fa molts anys, de manera periòdica ens proposa venir amb formacions singulars, i aquesta de ben segur serà una de les més atractives i estimulants.

entrades: socis 12 euros / no socis 18 euros

diumenge 29 octubre a les 12.00 h  ·  12è festival Jazz & Fires · Vermut Jazz

SUNSET RHYTHM KINGS

Jazz de Nova Orleans


Pau Casares clarinet i saxo

Oriol Vallés trompeta

Dani Alonso guitarra i trombó

Marc Martín piano

Albert Martínez contrabaix

Joan Casares bateria

Consolidats com a grup de la casa, després d'un estiu dedicat a fer d'ambaixadors del club, els Sunset Rhythm Kings tornen a casa en una data molt especial. Una vegada més seran els protagonistes del Vermut Jazz de Fires, i fins a final de temporada tindrem oportunitat d'escoltar-los un diumenge de cada mes. Visca el jazz de Nova Orleans!

gratuït

dimarts 31 octubre a les 22.00 h  ·  12è festival Jazz & Fires

RICARD SANTALÓ QUINTET

presentació del disc Art


Xavi Molina saxo tenor

Cesc Adroher guitarra

Lluís Escuadra piano

Oriol Casadevall contrabaix

Ricard Santaló bateria

ART és el primer disc com a compositor de Ricard Santaló on lluny de voler ensenyar-nos que el seu instrument és la bateria ni donar-li cap protagonisme, aquest recau sobre els mateixos temes i les seves melodies. Hi trobem un reflex de les seves preferències musicals i un ventall de gèneres, però tots des de l'única perspectiva del Jazz, tant en la composició com en la interpretació i fins i tot en la manera de planejar la seva gravació, a on cada intèrpret va fer seves les composicions i la manera d'exposar-les.

entrades: socis 8 euros / no socis 12 euros

dimecres 1 novembre a les 20.00 h  ·  12è festival Jazz & Fires

SEXTET GERIÓ

Music is my Mistress


Vladimir Kunca violí I

Jaume Francesch violí II

Andrea Mameli viola

Daniel Regincós violoncel

Joan Sadurní piano

Pedrito Martínez contrabaix

Uns clàssics del Jazz & Fires des de fa un bon grapat d'anys, el Sextet Gerió tornen a la seva cita anual presentant un programa molt interessant, que fusiona dos dels repertoris que ens han presentat en diverses ocasions, amb algun afegit sorpresa. La seva idea és la de presentar la música de dos grans compositors americans del SXX com són Astor Piazzola i Duke Ellington, mostrant i contrastant els sons del sud i del nord.

entrades: socis 10 euros / no socis 15 euros

divendres 3 novembre a les 19.00 h  ·  12è festival Jazz & Fires

'ROUND ABOUT TETE

presentació de llibrePere Pons autor

Susanna Carreras pianista

Jordi Falgàs historiador de l'art

L'amic Pere Pons ha escrit aquest llibre fantàstic sobre Tete Montoliu, el jazzista català més universal, que recull memòries i testimonis de grans músics i personatges que van coincidir amb el genial pianista del carrer Muntaner. Aquesta primera presentació a Girona comptarà amb la participació de l'estimada amiga, pianista i sòcia Susanna Carreras, i de l'historiador de l'art Jordi Falgàs, un erudit jazzista de criteri incontestable. Gran cita!

entrada gratuïta

dissabte 11 novembre a les 22.00 h

BRATIA

presentació del disc

Balkan Pompe Ignition


Pere Nolasc violí

Julien Chanal guitarra

Víctor Paradís guitarra

Ivan Kovačević contrabaix

Stelios Togias percussió

La banda barcelonina Bratia neix de la necessitat del contrabaixista serbi Ivan Kovačević d'unir el món sonor dels Balcans amb la sobrietat i precisió del jazz manouche. La fascinació pel nomadisme de la música gitana, uneix aquest fabulós quintet, que crea un còctel explosiu que no deixa a ningú indiferent. I és que la mescla entre la música tradicional balcànica i de l'Orient Pròxim, amb les cançons pròpies del conjunt, fan de Bratia una proposta única.

entrades: socis 12 euros / no socis 18 euros

dissabte 18 novembre a les 22.00 h

ROTONDI & STEWART "WEST COAST JAZZ" TRIBUTE QUINTET

Jazz


Jim Rotondi trompeta

Grant Stewart saxo tenor

Fabio Miano piano

Ignasi González contrabaix

Jo Krause bateria

El trompetista Jim Rotondi i el saxofonista Grant Stewart són dos dels protagonistes més destacats de les programacions dels principals clubs de jazz de Nova York. Habituals als escenaris més selectes de la ciutat dels gratacels, acumulen fama i prestigi gràcies al seu gran talent i respecte per la tradició. Amb aquest projecte rendeixen tribut al jazz de la costa oest, caracteritzat per l'elegància.

entrades: socis 18 euros / no socis 25 euros

divendres 24 novembre a les 20.00 h

LA GENT DEL SUNSET

presentació del disc

Blues d'un piano


Nina Pagès veu

Víctor Marín veu

Maria Cruz saxo

Jordi Carles guitarra

Guillem Soler piano

Alix Levy baix

Rubén Berengena bateria

Després de la bona acollida del públic en la presentació de l'àlbum "Blues d'un piano" el març passat, La Gent del Sunset torna al nostre escenari amb la banda creada per en Joan Grabalosa per interpretar els temes de la seva autoria, oferint-nos, de nou, de segur, un vibrant directe amb els temes del disc.

entrades: socis 8 euros / no socis 10 euros

dissabte 25 novembre a les 22.00 h

YUHAN SU QUARTET

presentació del disc

Liberated GestureYuhan Su vibràfon

Rob Clearfield piano

Juan Pablo Balcázar contrabaix

Ramon Prats bateria

La vibrafonista taiwanesa Yuhan Su és una de les personalitats més singulars que han passat pel nostre escenari, i alhora una de les figures més poètiques, tant per les seves composicions com per les seves apassionades interpretacions. Un autèntic luxe poder tornar a escoltar-la al club, amb una banda de categoria!

entrades: socis 12 euros / no socis 18 euros

diumenge 26 novembre a les 19.00 h  ·  Festival FlamenGi

ANA BRENES

flamencoAna Brenes cante

Edgar Platón guitarra

Recital flamenc amb Ana Brenes, una de les millors veus de Catalunya de la nostra època. Brenes és una cantaora catalana que lidera diversos projectes musicals, entre ells el seu propi "Camino". En aquesta ocasió, la podrem veure en una presentació íntima acompanyada pel destacat guitarrista Edgar Platón, conegut per impulsar el moviment "Flamenco de Cerca" a Barcelona. 

diumenge 26 novembre a les 21.00 h

SUNSET RHYTHM KINGS

Jazz de Nova Orleans


Pau Casares clarinet i saxo

Oriol Vallés trompeta

Dani Alonso guitarra i trombó

Marc Martín piano

Albert Martínez contrabaix Joan Casares bateria

Acabarem el mes amb un doblet que culminaran els nostres estimats Sunset Rhythm Kings, grup resident de la casa des de fa uns anys. En el menú, sobretot jazz de Nova Orleans, bon humor i ambient, i habitualment sorpreses divertides al repertori. Un diumenge rodó al vostre club de capçalera!

entrades: socis 10 euros / no socis 15 euros

dissabte 4 novembre a les 22.00 h  ·  12è festival Jazz & Fires

JESSE DAVIS QUARTET

Cicle Llegendes del JazzJesse Davis saxo alto

Joan Monné piano

Ignasi González contrabaix

Joan Casares bateria

El saxofonista Jesse Davis és una de les figures del jazz contemporani sorgiides de Nova Orleans, on va néixer el 1965. Va seguir la tradició de la família Marsalis i altres músics de Crescent City, estudiant amb Ellis Marsalis al New Orleans Center for Creative Arts. Igualment influenciat per Bird  i Cannonball Adderley, Davis té una tècnica impecable i una aproximació natural al blues. La seva música ha estat descrita com a neo-bop, però, com ell diu, "l'únic que vull fer és tocar una música bonica."

entrades: socis 18 euros / no socis 25 euros

dilluns 16 octubre a les 19.00 h

JERRY BERGONZI

Master class

És un dels jazzistes més importants de la segona meitat del segle XX, i alhora  excepcionalment generós fins al punt d'haver redactat els mètodes i tractats sobre interpretació jazzística que més han circulat en les darreres dècades, en els quals comparteix els seus secrets i sabiesa. La seva generositat pedagògica fa d'aquesta trobada una oportunitat única!

inscripció: socis 15 euros / no socis 25 euros

dimecres 18 octubre a les 22.00 h

LIFETIMES

Tribute to Tony WilliamsYvan Robilliard piano

Laurent David baix elèctric

Justin Faulkner bateria

Al costat de Justin Faulkner i Laurent David, Yvan Robilliard ens presenta el seu homenatge a Tony Williams, un dels grans bateries de la història, que va mesclar l'electricitat i l'acústica amb el grup Lifetime. La seva voluntat d'explorar el funk, el metal i el pop, sempre amb el jazz, el va dur per nous camins. Seguint l'estel·la de Tony Williams, aquest trio està compromès amb la urgència d'una exploració emocional i estilística del que significa per a ells el jazz. Imperdible!

entrades: socis 18 euros / no socis 25 euros