dimarts 2 abril 22.00 h

MARC BÓDALO QUARTET

Jazz



Xavi Molina saxo

Luis González piano

Alix Levy baix

Marc Bódalo bateria

entrada lliure

dissabte 6 abril 22.00 h

ALBERT BOVER & HORACIO FUMERO

Jazz



Albert Bover piano

Horacio Fumero contrabaix

Albert Bover i Horacio Fumero són dues de les figures històriques del jazz de casa nostra, que mantenen actiu aquest duet des de fa més de dues dècades. Va ser l’any 1995 quan van enregistrar en viu a Andorra el seu primer disc, i segueixen en plena forma i amb moltes ganes de dialogar a través del jazz. Concert exquisit, no us els perdeu!

entrada 10 euros

diumenge 7 abril 20.30 h

JAZZ FRIENDS BAND

Jam Session



Nito Figueras piano

Pedrito Martínez baix

Enric Canada bateria

El primer diumenge de cada mes teniu cita amb la Jazz Friends Band i la seva magnífica jam session, que acull a músics de diferents estils i nivells, tots units per la passió pel jazz i la música en viu. Porteu els vostres instruments i moltes ganes de compartir música amb un públic entregat, us hi esperem!

suplement 3€ (músics participants gratuït)

dimarts 9 abril 22.00 h

LUIS GONZÁLEZ GROOVE TRIO &

DAVID MAURICIO

Jazz & Funk


David Mauricio veu

Luis González piano

Jordi Ruiz baix

Quim Castelló bateria

Per segona temporada, el pianista i teclista Luis González i el cantant David Mauricio sumen talents, i el tercer dimarts de cada mes ens duran la seva fusió de jazz, funk i altres ritmes actuals, i comptaran en la secció rítmica amb Jordi Ruiz al baix, i Rubén Berengena a la bateria. Una bona opció per acabar el dia!

divendres 12 abril 20.30 h

ESPAI JAZZ

Cicle Jazz de les escoles



David Poblete coordinació

David Bondia saxo

Iñaki Caparrós guitarra

David Vallés baix

En la tradicional audició de Nadal presentaran la feina feta al primer trimestre, amb una gran diversitat d'edats, repertoris i nivells: joves promeses que fan les primeres incursions en el jazz i alumnes de nivell intermig i avançat. Els alumnes, junt als professors, tocaran música de Monk, Davis, Rollins, i alguna sorpresa. Fins i tot, alguna composició dels alumnes més avançats!

entrada lliure

dissabte 13 abril 22.00 h

ALBERT VILA TRIO

Jazz



Albert VIla guitarra

Alex Gilson contrabaix

Daniel Jonkers bateria

Després de la publicació del disc Unquiet Sky, que el guitarrista i compositor Albert Vila va enregistrar al costat dels extraordinaris Aaron Parks, Doug Weiss i Jeff Ballard, el guitarrista català resident a Brussel·les torna al format de trio, i en aquest concert ens presentarà els temes del seu proper treball amb aquest format. L’acompanyaran els prestigiosos Alex Gilson al contrabaix, i Daniel Jonkers a la bateria, tots dos destacats músics de l’escena belga i europea.

entrada 10 euros

diumenge 14 abril 20.30 h

BLACK JAM

Jam Session



Sandra Fern veu

Iñaki Caparrós guitarra i veu

Miquel Brugués teclat

Jordi Ruiz baix

Indra Vila bateria

El segon diumenge de cada mes podreu gaudir i participar en aquesta jam session dedicada al soul, el blues, el funk i a la música negra en marçal. La coordinació anirà a càrrec d'uns grans músics que esperen ansiosos la vostra participació!

suplement 3€ (músics participants gratuït)

entrada lliure

dimarts 16 abril 22.00 h

RUBÉN BERENGENA TRIO

Jazz Rock



Jordi Carles guitarra

Alix Levy baix

Rubén Berengena bateria

Rubén Berengena és una figura clau en l’escena músical gironina, tant en la seva vessant més rockera com en la més jazzística, personal i creativa. Amb aquest grup, el baterista i compositor sarrianenc ens mostrarà com fusiona totes les seves inquietuds musicals, amb un resultat molt energètic.

entrada lliure

dissabte 20 abril 22 h

ROB GARCIA ILLUMINATION

Jazz



Noah Preminger saxo

John O’Gallaher saxo

Marcos Varela contrabaix

Rob Garcia bateria

Rob Garcia és un extraordinari baterista que ha tocat amb músics tan diversos com Joe Lovano, Wynton Marsalis o Woody Allen, i encapçala un súper quartet que reuneix dos dels saxos més representatius de l’escena underground de Brooklyn: John O'Gallagher, que ha fet carrera al costat de Kenny Wheeler o Maria Schneider, i Noah Preminger, un dels tenors més rellevants del nou jazz. Completa la formació el contrabaixista Marcos Varela, un dels músics més solicitats a NYC. 

entrada 12 euros

diumenge 21 abril 20.30 h

JAZZ JAM SESSION

Jam Session



Sébastien Falzon piano

TBA contrabaix

Rubén Berengena bateria

Us convidem a aquesta nova jam session dedicada exclusivament al jazz, en que cada tercer diumenge de mes col·laboraran músics catalans i francesos, coordinats pel pianista Sébastien Falzon, professor del Conservatori de Perpinyà. Una oportunitat per conèixer nous valors de les dues bandes de la frontera!

suplement 3 euros (músics participants gratuït)

dijous 25 abril 22.00 h

SANTOS PUERTAS

Americana



Santos Puertas veu i guitarra

Ens trobem davant d'un artista que té al cor la música d'arrel nord-americana, i que alhora s'ha obert camí cap a una proposta musical més personal. Santos Puertas es troba en un moment de confluència de maduresa i plenitud artística, i el disc que ens presentarà, inclou deu cançons: quatre són poemes musicats (dos de Pablo Neruda, un de Salvador Espriu i un d’Apel·les Mestres), i la resta, cinc temes amb lletra i música original, més una versió sobre un tema de l’argentí Roque Narvaja.

entrada 6 euros

dissabte 27 abril 22.00 h

PIERRE DØRGE & NEW JUNGLE ORCHESTRA

Jazz


Pierre Dørge guitarra

Jakob Mygind saxo tenor

Anders Barke saxo i clarinet

Kenneth Agerholm trombó

Irene Becker piano i teclats

Thommy Andersson baix

Martin Andersen bateria

La Pierre Dørge & New Jungle Orchestra existeix des de 1980, formada per tocar músiques del món al més alt nivell. Amb una barreja de jazz i música asiàtica, africana i europea - i la bogeria en general - creen el seu propi univers dadaista, que dóna al públic una experiència única i extraordinària. En les seves actuacions no hi ha límits i l’alegria i l’humor sempre garanteixen un concert memorable. Imperdible!

entrada 10 euros

dijous 18 abril 22.00 h

PAULA GRANDE

Jazz & Funk



Paula Grande veu i loops

Kquimi Saigi piano i teclats

Vic Moliner baix

Arnau Figueres bateria

Paula Grande ha editat dos discos d'estudi, "Viatge Interestel·lar" (2016, Little Red Corvette Records) i "Sóc" (2018, U98 Music) i ha obtingut diversos premis com el Montreux Jazz Voice Competition o Jazz Voices a Lituània. La seva carrera l'ha portat a barrejar diversos móns i fer de la música un camí de compromís a través de les seves lletres, els seus viatges, els seus raps... una mescla de paisatges que s'alimenta dels músics que l'acompanyen. 

entrada 10 euros

DIA INTERNACIONAL DEL JAZZ 2019

MO’ BETTER BLUES

Cinema VOSE


director   Spike Lee

música    Branford Marsalis

              Terence Blanchard

durada    129 minuts

protagonistes

               Denzel Washington

               Wesley Snipes

               Spike Lee

El director de cinema Spike Lee és un gran defensor i divulgador de la cultura afro-americana, i sens dubte el Jazz n’és una de les seves expressions més singulars. Aquest drama musical narra les complicacions de la vida del trompetista Bleek Gilliam, interpretat per Denzel Washington, i compta amb una banda sonora impressionant signada per Branford Marsalis i Terence Blanchard. Com a curiositat, hi podreu veure actuar a Jeff Tain Watts, bateria de la BSO, i a la cantant Abbey Lincoln. Sens dubte un dels millors films sobre el Jazz!

entrada 5 euros

BARCELONA STREET PARADE

Marching Band -

Jazz tradicional


Ramon Quadrada trompeta

Francesc Puig clarinet

Òscar Font trombó

David Parras tuba

David Forns percussió

El Jazz és una música universal que va néixer de la unió de cultures i tradicions, i amb la celebració del Dia Internacional del Jazz es pretén difondre aquest estil de música i també els seus valors. Per començar aquesta jornada, la Barcelona Street Parade passejarà el seu jazz de Nova Orleans entre les parades del Mercat del Lleó, promet ser molt divertit! La mateixa formació actuarà al vespre pel Barri Vell fent aturades als establiments col·laboradors.

20.00 h Cinema Truffaut - carrer del Portal Nou, 7

20.30 h El Cafè - carrer Ciutadans, 1

MARCEL·LÍ BAYER & TONI SAIGI

Jazz - presentació del CD Two Horses



Marcel·lí Bayer saxo soprano Toni Saigi Bayer piano elèctric

Two Horses (Underpool Records, 2019) és el primer disc d’aquest duet i ofereix catorze composicions de Bayer escrites per a l'ocasió, que van des de la balada elegant fins a la percussió de caràcter més animal, passant per zones de gran improvisació i espontaneïtat. En Marcel·lí compta amb la col·laboració del jove pianista revelació Toni Saigi. Creatiu, original, percussiu i amb una gran capacitat d'escolta, Saigi fa seva la música de Bayer i es posa al servei d'un repertori juganer i obert.

entrada gratuïta

19.00 h Rambla de la Llibertat - zona Quiosc

SWING COOKIES + HAPPY JAZZ BAND

Swing - Escola de Música de Sant Gregori


Miquel Ilaganm, Miquel Ordis, Maria Torres, Adrianna Hernández, Lola Muxach, Guillem Romera, Bernat Burjons i Laia Martinoy.


Genís Pujiula, Julia Artigas, Julia Macià, Pol Ridao i Joanna Sunyer.

Els components dels Swing Cookies i la Happy Jazz Band són alguns dels estudiants de jazz més joves de l’Escola de Música de Sant Gregori, un dels pocs centres on els més petits s’inicien amb el jazz en el món de la música, de la mà d’en Dani Alonso. En una jornada de celebració d’aquesta música universal, els garants del seu futur no hi podien faltar!

dissabte 27 d’abril

23.00 h Sunset Jazz Club - carrer Jaume Pons i Martí, 12

TRAÇ & RAMON CARDO

Jazz - la música de Charles Mingus



Ramon Cardo saxo

Jep Perxés piano

Oriol Casadevall contrabaix

Marc Clos bateria

Ramon Cardo neix a Godella, València el 1962, on inicia la seva carrera musical als 9 anys. Estudia al Conservatori de València, completant la seva formació jazzística al Taller de Músics de Barcelona. Ha col·laborat amb músics com Tete Montoliu, Dave Liebman, Chano Domínguez, Lou Bennett, Idris Muhammad, Perico Sambeat o l’Orquestra de Cambra Teatre Lliure. Serà un gran honor rebre’l acompanyat del trio Traç per interpretar música de Charles Mingus. Imperdible!

entrada gratuïta

12.00 h Mercat del Lleó i a les 19.30 h itinerant pel Barri Vell (inici a la rambla de la Llibertat)

dimarts 30 d’abril