dissabte 4 maig a les 22.00 h

JOE SMITH TRIO

presentació del CD

The Weather


Bill McHenry saxo tenor

Masa Kamaguchi contrabaix

Joe Smith bateria

Joe Smith ha reunit aquest trio de vells amics per presentar les seves noves composicions escrites pensant en les veus de Bill i Masa. El trio se sent igualment còmode tocant jazz tradicional com música més lliure i improvisada, i també rumba, swing ràpid, milonga, pop, ritmes afro o una melodia completament rubato. Ens presentaran el disc The Weather, que inclou les composicions de Joe que es van enregistrar en directe al Festival de Jazz de Vic l'any 2023 i que ha publicat Underpool Records.

dimarts 7 maig a les 20.00 h

AUDICIÓ MODERN CMG

Cicle Jazz de les escoles

En aquest concert de l'Aula de Música Moderna i Jazz del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, podreu escoltar als alumnes de combo cantants, combo creatiu, improvisació i instruments. Oferiran un repertori variat on podreu escoltar aquests joves músics compartint escenari amb els professors Luis González, Manel Fortià, Ramon Prats, Joan Sadurní i David Salleras. En finalitzar el concert s'obrirà una jam session oberta a tothom.

dissabte 11 maig a les 22.00 h

JEB PATTON TRIO

Jazz    Jeb Patton piano

Ignasi González contrabaix

Roger Gutiérrez bateria

Des de 1998, Jeb Patton ha realitzat gires arreu com a pianista dels Heath Brothers i el Jimmy Heath Quartet, havent actuat també amb figures de l'alçada d'Etta Jones, George Coleman, Charles McPherson, Dizzy Gillespie All Stars, The Vanguard Jazz Orchestra o Roberta Gambarini. Ha passat de jove prodigiós a músic consolidat a l'escena internacional, i ara torna a Girona amb el seu fantàstic trio català.

diumenge 12 maig a les 20.00 h

CONCERT +

JAZZ JAM SESSION

JazzSébastien Falzon piano

Michel Altier contrabaix

Vincent Calmettes bateria

Després de quatre temporades sense acollir jam sessions, la represa de la Jazz Jam Session ha estat una de les grans sensacions de la temporada, amb centenars de músics participants i totes les places esgotades a cada ocasió. Per la darrera sessió fins a la tardor, esperem la participació massiva de músics de les dues bandes de la frontera. No hi falteu!

dijous 16 maig a les 20.00 h

HISTORIA DE UNA FOTO

presentació de llibreSalvador Rodés artista i autor del llibre

Sense cap pretensió prèvia, el gran fotògraf cubà Alberto Korda va fer una de les fotos més icòniques i reproduïdes de la història, i l'amic Salvador Rodés, també fotògraf i amic personal de Korda, ha escrit un interessant  llibre sobre la foto i el personatge. En aquest acte, Rodés ens presentarà el llibre i explicarà algunes de les seves vivències a Cuba, des del vessant d'artista, fotògraf i editor.

dissabte 18 maig a les 22.00 h

NONO FERNÁNDEZ TRIO

JazzFrancesc Capella piano

Nono Fernández contrabaix

Xavi Hinojosa bateria

El contrabaixista gadità Nono Fernández establert a Catalunya fa tres dècades és una de les grans figures del jazz local i tot un referent per diverses generacions de músics. Després de tants anys de carrera exercint de sideman per grans figures del jazz de tall més clàssic, com Tete Montoliu, Gene Connors o Ignasi Terraza, finalment Fernández ha fet un pas endavant encapçalant el seu propi trio, en el qual compta amb la complicitat dels fantàstics Francesc Capella al piano i Xavi Hinojosa a la bateria.

dissabte 25 maig a les 22.00 h

CAMIL ARCARAZO QUARTET

JazzCamil Arcarazo guitarra

Albert Bover piano

Martín Leiton contrabaix

Genius Lee Wesley bateria

Camil Arcarazo reuneix dos dels músics més icònics i talentosos d'Espanya, Albert Bover al piano i Martín Leiton al contrabaix. Com a quart element de la banda entra en joc Genius Lee Wesley, un jove bateria de San Francisco que amb tan sols vint-i-un anys ja ha tocat en bandes de figures com Buster Williams o Gerald Clayton. Units en amistat i als escenaris els quatre músics proposen un repertori de música original d'Arcarazo on el risc i la comunicació estan en primer pla.

diumenge 26 maig a les 20.00 h

HOT BRASS

JazzPau Casares clarinet i saxo

Oriol Vallès trompeta

Marc Martín piano

Albert Martínez contrabaix Joan Casares bateria