divendres 5 abril a les 22.00 h

RUPER ORDORIKA

presentació de Bakarka bi


Ruper Ordorika veu i guitarra

Ruper Ordorika és un referent indiscutible de la música basca, com així ho acrediten les seves cançons i composicions de gran poder evocador. Amb més de vint discos, i tres més amb el trio de música tradicional basca Hiru Truku, Ordorika és un autor amb veu pròpia, cura exquisida pels textos i cultivada visió musical, capaç d'enllaçar amb la seva tradició popular i treballar amb músics d'avantguarda. Un autor capaç de traspassar barreres ja sigui amb el grup elèctric o, com en aquest cas, en format acústic.

dissabte 6 abril a les 22.00 h

JEREMY DUMONT 5tet ft GODWIN LOUIS

Jazz


Jean Paul Estiévenart trompeta

Godwin Louis saxo alto

Jérémy Dumont piano

Geraud Portal contrabaix

Harvel Nakundi bateria

El pianista i compositor belga Jeremy Dumont ja és un habitual del club des fa uns anys, actuant amb el gran Godwin Louis i el meravellós Jean-Paul Estiévenart. Ara torna amb un quintet renovat que inclou també uns dels músics més interessants del moment, com són el sensacional contrabaixista francès Géraud Portal, a qui hem pogut escoltar acompanyant a Gaël Horellou, i el bateria Harvel Nakundi, un jove prodigiós d'orígen haitià com el mateix Louis. Concert imperdible!

diumenge 7 abril a les 20.00 h

PAOLO ANGELI

Música sarda, experimental i improvisadaPaolo Angeli guitarra sarda

Paolo Angeli és un guitarrista, compositor, etnomusicòleg i constructor d'instruments  associat a la música tradicional sarda, el flamenc, el jazz, el post-rock i la música experimental. Toca la seva pròpia guitarra sarda preparada, un instrument-orquestra amb 18 cordes, un híbrid entre guitarra, violoncel i bateria, dotat de martells i pedals. L'experimentació amb l'electrònica i la curiositat i creativitat que el caracteritzen fan de cada concert una experiència única. Oportunitat històrica d'escoltar-lo de prop!

diumenge 14 abril a les 20.00 h

JAZZ JAM SESSION

JazzSébastien Falzon piano

Toni Pujol contrabaix

Vincent Calmettes bateria

Les jam sessions han estat una de les marques de la casa des dels inicis del club, acollint de manera periòdica trobades de músics de diferents estils i nivells. Amb l'arribada de la pandèmia es van haver de suspendre aquestes sessions, i ara en torna una, la dedicada exclusivament al jazz, de manera mensual fins al final de la temporada. Per la represa, un trio base sensacional molt vinculat al Sunset, i s'espera la participació de molts de jazzistes que ens faran passar un vespre meravellós.

dissabte 20 abril a les 22.00 h

ETIENNE DÉCONFIN TRIO

JazzEtienne Déconfin piano

Viktor Nyberg contrabaix

Jonas Bäckman bateria

El grup neix de la vella amistat entre aquests companys de viatge, units sota el signe de la música i la llibertat. Ens presentaran un repertori que barreja composicions originals i estàndards revisitats, música lluminosa, sempre plena d'energia i subtilesa, ancorada en la tradició dels grans trios de jazz. Tots tres són referents a l'escena francesa i han treballat amb figures com Marcus Miller, Ari Hoenig o Rick Margitza, i continuen el viatge a la recerca d'una simbiosi perfecta de les seves tres veus.

divendres 26 abril a les 22.00 h  ·  Sunset Jazz Club

TOM OLLENDORFF TRIO

Dia Internacional del JazzTom Ollendorff guitarra

Viktor Nyberg contrabaix

Marc Michel bateria

L'escena jazzística britànica de les dues darreres ens està brindant alguns dels millors talents actuals, que si bé per l'idiosincràsia illenca no sempre arriben al públic europeu, en ocasions especials trepassen el prejudici del canal i triomfen al vell i nou continent. Un d'aquests exploradors que ha conquerit nous territoris és el guitarrista Tom Ollendorff, un dels més influents i destacats del moment.

diumenge 28 abril a les 20.00 h  ·  Sunset Jazz Club

SUNSET RHYTHM KINGS

Dia Internacional del Jazz


Pau Casares clarinet i saxo

Oriol Vallès trompeta

Dani Alonso guitarra i trombó

Marc Martín piano

Albert Martínez contrabaix Martí Elias bateria

Per una celebració tan sonada com el Dia Internacional del Jazz, no podia faltar una bona sessió de Jazz de Nova Orleans, ciutat bressol d'aquesta música que tant estimem i que en aquestes dates celebrarem. Els encarregats seran els sensacionals Sunset Rhythm Kings, grup resident del Sunset des de fa anys i autèntics especialistes del gènere. Veniu a celebrar el jazz de Crecent City amb aquests grans i sorprenents músics!

dimarts 30 abril a les 20.00 h  ·  Cinema Truffaut

THE MILLION DOLLAR HOTEL

Dia Internacional del Jazz

Cinema VOSE

Director: Wim Wenders

Protagonistes: Jeremy Davis, Mila Jovovich, Mel Gibson…

Estats Units 2000

durada: 122 m

De les pel·lícules que hem projectat en ocasió del Jazz Day en els darrers dotze anys, indubtablement Million Dollar Hotel és la proposta més arriscada. La temàtica no és jazzística, i aparentment la banda sonora tampoc, però resulta que està elaborada per algunes de les estrelles més importants la història del Jazz, com Brad Mehldau, Brian Blade, Bill Frisell o Jon Hassell, que comparteixen creativitat amb músics exquisits del món del rock com Daniel Lanois o els mateixos U2. Una delícia sònica!

dissabte 27 abril a les 22.00 h  ·  Sunset Jazz Club

PERE FERRÉ QUARTET

Dia Internacional del JazzPau Casares saxo

Pere Ferré piano

Pep Rius contrabaix

Olivier Rocque bateria

Als seus noranta-tres anys, sense dubte el pianista Pere Ferré és del degà del jazz català, amb més de set dècades dedicades professionalment a aquest gènere. En ocasió de la celebració del Dia Internacional del Jazz, aquest músic llegendari de l'escena catalana actuarà per primera vegada al Sunset Jazz Club, encapçalant un quartet fantàstic amb el qual revisarà alguns dels temes clàssics del bebop i standards de jazz. Tot un honor rebre un dels grans de la història de la música de casa nostra!

dissabte 13 abril a les 22.00 h

VALENTINA MARENTES & GONZALO DEL VAL

Cancionero mexicanoValentina Marentes veu

Paquito Cruz piano

Benjamín García contrabaix

Gonzalo del Val bateria

La cantant Valentina Marentes i el bateria Gonzalo del Val presenten un projecte musical inspirat íntegrament en música d'arrel mexicana. Les fortes connexions jazzístiques que uneixen Gonzalo i Valentina, una de les veus més joves, sorprenents i amb més tradició del panorama musical de Mèxic,  han donat lloc a aquesta proposta suggeridora i innovadora, que tracta de reformular el cançoner tradicional mexicà des d'una perspectiva oberta i contemporània, fusionant diferents estils.

DIA INTERNACIONAL DEL JAZZ 2024